#Samensterk

 

#LAKTEGENCORONA

 

Lakken en tegelijkertijd geld inzamelen tegen Corona!

#laktegencorona is een campagne om in deze moeilijke tijd kleur en vrolijkheid in huis te brengen én tegelijkertijd geld in te zamelen voor het Corona Research Fonds Amsterdam UMC. Initiatiefnemer Beauty Service BV doneert 50%, van de verkoop van CND™ Vinylux ™ nagellak via de speciaal gemaakte website aan het Corona Research Fonds.

www.laktegencorona.nl 

Beauty Service BV (importeur van CND™ Benelux), ondersteunt met dit initiatief het Corona Research Fonds en draagt zo bij in de strijd tegen Corona. In de periode van 20 april 2020 tot 1 juni 2020 wordt van elk CND™ product dat verkocht wordt via de speciale website, de helft aan het Corona Research Fonds gedoneerd ten behoeve van hun onderzoek naar COVID-19.

#laktegencorona delen op Instagram

Het doel van deze campagne is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor COVID-19-onderzoek. Door CND™ Vinylux™ nagellak aan te schaffen op www.laktegencorona.nl, kan iedereen bijdragen. We moedigen iedereen aan om meteen te lakken en foto’s of filmpjes hiervan te delen op sociale media met de hashtag #laktegencorona. Door het delen van creaties op sociale media brengen we met z’n allen een beetje positiviteit en kleur terug in de wereld én dragen we bij aan het onderzoek naar COVID-19.

Nailart Laktegencorona

Door het CND™ Benelux team is een speciale nailart ontwikkeld waarbij met een simpele techniek een C op de nagel gemaakt kan worden. Door deze speciale nailart laat jij zien dat je het Corona Research Fonds steunt. Zie hier het filmpje met instructies. Voor wie geen nail art wil is de Hawaiiaanse shaka groet een mooi alternatief. Dat doe je door de duim en de pink omhoog te wijzen en de drie middelste vingers naar beneden te doen. Met de hand maak je dan een zwaaiende beweging naar degene die je begroet. De groet betekent zoveel als: “wees gelukkig”. De nailart en groet zijn natuurlijk ook geweldig te combineren, extra kleur en extra positiviteit!

Waar doen we het voor?

Corona Research Fonds
In deze uitzonderlijke situatie hebben de fondsenwervende stichtingen van Amsterdam UMC, te weten het VUmc Fonds en de AMC Foundation, het ‘Corona Research Fonds Amsterdam UMC’ in het leven geroepen. Met steun van de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit, Amsterdams Universiteitsfonds en VUvereniging slaat de Amsterdamse academische wereld de handen ineen in de strijd tegen het coronavirus en werken ze voor het snelste en beste resultaat van de onderzoeken nauw samen met alle betrokken artsen en wetenschappers uit Nederland en andere landen.

Juist nu is het zaak geen tijd te verliezen aan subsidieaanvragen en lange procedures. Hiertoe is binnen Amsterdam UMC een versnelde procedure ingericht, zodat de voorstellen direct kunnen worden beoordeeld op zaken als  kwaliteit, haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Onderzoekers moeten zo snel mogelijk aan de slag in de strijd tegen het coronavirus. Dankzij dit ‘noodfonds’ kan noodzakelijk onderzoek sneller starten.

"Dit is een uitzonderlijke situatie die uitzonderlijke maatregelen vereist. Wetenschappers moeten erin slagen om meer inzicht te krijgen in het virus, maar helaas kunnen ze dit niet alleen en hebben ze hulp nodig. We zijn ontzettend enthousiast over het initiatief #Laktegencorona om bewustzijn en financiering te genereren. Zo kunnen we verschillende onderzoeken voortzetten en het coronavirus onder controle krijgen.” aldus Pelagia de Wild van het Corona Research Fonds.

Voor meer informatie over de onderzoeken welke ondersteunt worden door het Corona Research Fonds zie onderstaande video's